Virtuemart 3 download

Att välja RÄTT e-handelsystem för din webshop!

Hitta rätt bland alla val.

Först och främst så måste du veta vad ditt framtida mål med din webbshop är. Har du bara några få produkter och vet att du endast kommer att ha några få produkter så spelar det nästan ingen roll vilket system du använder. Wordpress och WooCommerce kan vara ett enkelt alternativ att börja med.

Om du har större ambitioner med din webbshop så gäller det att välja ett större och mer flexibelt system. Med flexibelt system menar vi att ni kan bygga ut shopen med funktioner som koppling till affärssystem, fraktsystem, smarta nyhetsbrev, avancerade kuponger osv. För att få detta behöver du ligga på något av de större systemen.

Idag finns det fyra mycket populära system: Magento, WooCommerce, Prestashop och Virtuemart. Alla har för och nackdelar och just nu 2015-10-25 så är framtiden för några av dem ovissa.

Magento ägdes av Ebay men såldes nyligen och det är därför svårt att veta i vilken riktning Magento kommer gå och hur framtiden ser ut. Precis som med Drupal så verkar nästa version (Drupal 8) Magento 2.0 aldrig bli färdig. Mest troligtvis pga. av att communityt runt systemet inte uppskattade ägarbytet. I Drupals fall går det långsamt framåt för att de gör stora ändringar på vägen.

WooCommece är som vi nämnde tidigare ett mycket enkelt system. Skall du koppla detta till affärssystem och kanske ha 2000 produkter så kommer du att börja få problem.

Prestashop är ett bra system. De har bra stöd för många funktioner och sköts och uppdateras Konternueligt och i bra fart. Nackdelen med Prestashop är att CMS-delen (alltså sköta sidor, artiklar som inte är direkt webbshop-relaterade) är mindre effektiv. Det finns dessutom färre extrafunktioner till prestashop utanför "webbshop -sfären".

Virteumart är precis som Prestashop mycket aktivt och har funnits sedan 2005. Fördelen med Virtuemart är att det installeras i Joomla som är det mest aktiva och absolut bästa CMS-systemet på marknaden idag. Senaste versionen idag är 3.4.5 och är ett mycket stabilt system som är lätt att arbeta med. Likaså är Virtuemart mycket flexibelt och enkelt att utveckla till. Det finns färdiga kopplingar till de flesta affärssystem och finns det inte så är det relativt lätt att bygga till.

När ni söker efter vilket system ni bör välja och ni läser i forumtrådar osv så var noga med att kolla på när saker är skrivna. Poster från 2012 stämmer inte alls överens med hur det ser ut mellan systemen på marknaden idag.

Ett tips från oss är att hålla sig borta från Magento och Drupal tills man vet hur det går för dessa system och de kommer med en vettig plan som de kan hålla.

Tillsvidare rekommenderar vi WooCommerce för en liten enkel shop (t ex en frisörsalong eller liknande) och Virtuemart + Joomla till de lite större.

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Annonser:


Drivs av Joomlaproffs.se

Denna sidan drivs av webbyrån Joomlaproffs i Göteborg.

Vi har många års erfarenhet av att bygga unika webbsidor med hjälp av kreativitet, kod och CMS-verktyget Joomla!. Genom att använda ett CMS (Content Management System) är det lätt för kunden att själv administrera sin sida. Utan några speciella förkunskaper om kod eller webbsidor går det lätt att ändra både texter och bilder.

 

www.joomlaproffs.se

Twitter